Rapper Kempi uit Eindhoven weer voor de rechter: nu voor bezit automatisch wapen en cocaïne

5 januari 2016 om 14:59 • Aangepast 21 november 2020 om 13:38
nl
De Eindhovense rapper Kempi staat vrijdag weer voor de rechter. Hij moet zich verantwoorden voor het in bezit hebben van een automatisch wapen en cocaïne. Kempi werd in september 2015 gearresteerd en zit nu in de gevangenis van Grave.
Profielfoto van de Vries Jan
Geschreven door
de Vries Jan

In september werd bij Kempi een CZ Scorpion gevonden. Dat is een pistoolmitrailleur van Tsjechische makelij. De Eindhovense rapper had ook 5,4 gram cocaïne in bezit. Dat was weliswaar voor eigen gebruik, maar het mag niet.
Het leven van Kempi is een aaneenschakeling van ups en downs. Terwijl hij in de rapwereld alom gewaardeerd wordt gaat het in zijn leven regelmatig fout.
Verdenking van doodslagHij kwam voor het eerst in 2007 negatief in het nieuws. Toen zat hij lang in voorarrest op verdenking van doodslag. Dat werd niet bewezen, maar hij werd wel veroordeeld voor mishandeling, omdat hij iemand met een nepwapen had geslagen.
In 2008 verdween hij wel een jaar achter de tralies wegens wapenbezit, bedreiging en het bezit van een vals openbaar vervoerbewijs. Maar het was ook de periode van muzikale waardering. In de tussentijd verscheen zijn debuutalbum Du Zoon. Ook zond BNN de documentaire Free Kempi uit. Kempi won bovendien vier State Awards. Dit zijn nationale hiphop-prijzen.
Goede doelenDaarna gaat het een paar jaar goed met de rapper. Hij zet zich regelmatig in voor goede doelen. In 2012 gaat het weer mis. Kempi stopt met muziek maken en komt twee keer in de cel terecht. Eén keer voor het beledigen van een politieagent en één keer voor mishandeling van de moeder van zijn kinderen.
In 2013 gaat Kempi vijftien maanden de cel in voor loverboypraktijken. Hij werd er van beschuldigd dat hij een meisje van 16 had geprostitueerd.
Nu, ongeveer een jaar nadat hij zijn laatste straf heeft uitgezeten, moet hij zich vrijdag weer voor een misdrijf verantwoorden.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.