Video

Schrijver Paul van Loon ten strijde tegen laaggeletterdheid met 'Dolfje Weerwolfje'

5 januari 2016 om 15:20
nl
Met de presentatie van het tijdschrift 'Dolfje weerwolfje' trekt kinderboekenschrijver Paul van Loon ten strijde tegen laaggeletterdheid, het slecht kunnen lezen en schrijven. In Nederland kampen meer dan één miljoen mensen met dat probleem, waaronder meer dan tienduizend kinderen.
Profielfoto van van Hoof Rene
Geschreven door
van Hoof Rene

Op basisschool het Zilverlicht in zijn woonplaats Waalwijk presenteerde Paul van Loon dinsdag voor de derde keer een speciale uitgave van het tijdschrift Dolfje Weerwolfje, gebaseerd op de populaire boekenreeks met die titel.
Met de verhalen en tekeningen in dat tijdschrift moeten kinderen spelenderwijs meer plezier krijgen in lezen. "Ik snap zelf ook niet dat in Nederland zoveel kinderen slecht kunnen lezen, maar daar proberen we wat aan te doen met dit tijdschrift", zegt Van Loon.
Gamen leukerSamen met de populaire schrijver zingen de kinderen een liedje met de titel: 'Ik lees altijd een boek'. Maar zoals zoveel jongeren zeggen twee jongens desgevraagd dat ze liever gamen.
Daar is ook aan gedacht, want van Dolfje Weerwolfje is een ook een computerspel verschenen om het lezen onder de jeugd te stimuleren.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.