‘Ik zou The Voice nooit kunnen presenteren’, Peter van der Vorst wil geen oppervlakkige tv maken

5 januari 2016 om 20:25
nl
Peter van der Vorst wil geen oppervlakkige televisie maken. De Bredase presentator en producent vindt het belangrijk dat zijn programma's echt ergens over gaan.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Ik Zorg Voor Jou, het nieuwe programma van Van der Vorst dat vanaf woensdagavond wordt uitgezonden door RTL4, gaat over emotioneel en fysiek overbelaste mantelzorgers. Eerder was hij te zien in programma's over andere zware onderwerpen als verslavingen, verzamelwoede en pestgedrag.
'Het moet ergens over gaan'Peter van der Vorst heeft altijd al de behoefte gevoeld om zinvolle programma's te maken. "Toen ik zestien was, maakte ik voor een zieken­omroep hele avonden radio voor patiënten", zegt hij.
"En tv maken kan een heel oppervlakkige bezigheid zijn. Áls je dan een flink budget tot je beschikking hebt, doe er dan iets nuttigs mee. Het moet wel ergens over gaan."
The VoiceOoit hielp Peter Tatjana Šimic aan een vent in het programma Wie Kiest Tatjana. "Dat zou nu niet meer bij me passen. Dat vind ik net iets te oppervlakkig. Ik zou ook geen plezier beleven aan het presenteren van The Voice of Holland. Los van of ik het zou kunnen.''

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.