‘Misschien kwaad bloed gezet’, bizarre moordaanslag Boekel mogelijk gevolg van zakelijke ruzie

6 januari 2016 om 01:06
nl
De bizarre moordaanslag op een 45-jarige varkenshouder in Boekel heeft mogelijk te maken met een conflict in de zakelijke sfeer. Dat meldt de politie dinsdagavond in het NPO-opsporingsprogramma Opsporing Verzocht. Het slachtoffer werd in augustus door iemand met een automatisch wapen bedreigd bij zijn bedrijf op de Molenakker in Boekel.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Het slachtoffer heeft de dader zelf nooit eerder gezien en leeft sinds de moordaanslag in doodsangst. De boer ontsnapte aan een kogelregen toen de mitrailleur van de schutter weigerde.
De politie is met man en macht bezig om de schutter op te sporen. “Het slachtoffer is een succesvol zakenman en heeft verschillende bedrijven in Boekel. Misschien heeft dat ergens kwaad bloed gezet.”
ZIE OOK: Ontsnapt aan moordaanslag met mitrailleur in Boekel, boer leeft in doodsangst: ‘Wegwezen, dacht ik’
Felblauwe ogenDe schutter is een blanke man met gebruinde huid die tussen de 30 en 35 jaar geschat wordt. Hij is ongeveer 1,70 meter lang, heeft een smal gezicht, is mager, heeft donkerblond, ongekamd haar en droeg zwarte kleding. Opvallend waren zijn ogen, die heel felblauw waren. De schutter maakte volgens de varkenshouder een wat sukkelige indruk.
Eerder die zaterdagmiddag 15 augustus reed de vuurwapengevaarlijke man op een rode scooter op en neer in Boekel, over de Neerbroek. Mensen daar uit de omgeving kunnen zich dat vermoedelijk herinneren, omdat hij heel omslachtig weer omdraaide.[YouTube:body:https://youtu.be/DVfbaq6wC00]
SurveillanceDe politie is benieuwd of mensen weten wat voor type scooter het is. De varkenshouder vermoedt dat de schutter een tijdje in de buurt van de ingang van zijn bedrijf heeft staan wachten. Hij heeft daar eerder heel onhandig gestaan in een onoverzichtelijke bocht terwijl zijn scooter op de grond lag.
Volgens buurtbewoners wordt sinds de mislukte aanslag wekelijks gesurveilleerd in de omgeving van het huis van de man in Boekel. Na de uitzending van Bureau Brabant kwamen er vier tips binnen. Hoeveel tips de uitzending van Opsporing Verzocht heeft opgeleverd, is niet duidelijk.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.