Video

Gemeente Helmond akkoord met extra nachttreinen van en naar Eindhoven

5 januari 2016 om 22:59 • Aangepast 21 november 2020 om 13:37
nl
De gemeenteraad in Helmond is akkoord met het plan om het nachtnet in Helmond uit te breiden. Als het aan de gemeente ligt gaan er vanaf 2017 op vrijdag- en zaterdagnacht tot kwart voor twee 's nachts treinen rijden tussen Helmond en Eindhoven.
Profielfoto van Vaessen Emile
Geschreven door
Vaessen Emile

Op dit moment vertrekt de laatste trein uit Eindhoven naar Helmond om zeventien minuten na middernacht. Vanaf 2017 wil de NS om kwart voor één 's nachts en kwart voor twee extra treinen laten rijden.
De kosten voor het laten rijden van de extra nachttreinen zijn volgens de NS 39.000 euro per jaar.

Wachten op privacy instellingen...

Jongeren enthousiast over nachtnetJongeren zijn in elk geval enthousiast over de mogelijk komst van de nachttreinen. "Kan ik mooi wat langer stappen in Eindhoven", is de eerste reactie van een van de jongeren dinsdagavond op het station. "Is toch vet!", is een andere reactie.
Maar de horeca in Helmond is veel minder blij. "Wij verwachten dat de groep die al naar Eindhoven uitgaat daar nu langer zal blijven", zegt Peter van den Heuvel van de Horecavereniging Helmond Centrum. "En dan gaan ze dus niet meer uit in Helmond. Dus die zijn we dan kwijt. Dat is natuurlijk killing voor de horeca hier."
39.000 euro per jaarDe provincie moet overigens nog beslissen of ze geld willen uitgeven aan extra nachttreinen. De Eindhovense wethouder Jannie Visscher heeft aan haar Helmondse collega laten weten bereid te zijn een kwart van de 39.000 euro per jaar bij te leggen.

Wachten op privacy instellingen...


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.