Video

290 tips over mislukte moordaanslag op varkenshouder Boekel na item in Opsporing Verzocht

6 januari 2016 om 12:54
nl
Na de uitzending van Opsporing Verzocht heeft de politie 290 tips binnen gekregen over de moordaanslag op een varkensboer uit Boekel. Die aanslag werd in augustus 2015 gepleegd. De boer stond toen opeens oog in oog met een man die hem met een machinegeweer wilde neerschieten.
Profielfoto van Nagtzaam Pepijn
Geschreven door
Nagtzaam Pepijn

Sinds de aanslag is de politie hard op zoek naar de man met het machinegeweer. Na een uitzending van Bureau Brabant in december 2015 kwamen er vier tips binnen bij de politie. Na Opsporing Verzocht werden dat er dus 290.
Veel tips dankzij tweede scherm bij opsporingsprogrammaVolgens een politiewoordvoerder zijn er zo veel tips binnen gekomen doordat er bij Opsporing Verzocht gebruik is gemaakt van het 'second screen'. Dat is een applicatie waarbij kijkers van Opsporing Verzocht tijdens het programma ook op de app kunnen kijken naar foto's en vragen van de politie.
Daarmee is de drempel lager om online tips in te sturen of kan er bijvoorbeeld langer en beter worden gekeken naar foto's. Via het tweede scherm kwamen 260 mensen die de scooter dachten te herkennen met tips.
Andere tips gingen bijvoorbeeld over de compositietekening. De politie is blij met alle tips. "Het tweede scherm is nog nooit zo succesvol geweest. We zagen het echt ontploffen in de inbox", zegt de woordvoerder.
Wat gebeurde er?Op zaterdag 15 augustus was de varkenshouder aan het werk op de Molenakker in Boekel. Opeens kwam er een man op een rode scooter aanrijden die al vaker gezien was in de buurt.
De man deed alsof hij pech had met zijn scooter en de boer wilde hem best helpen. Toen de boer dichterbij kwam, pakte de man een vuurwapen uit zijn scooter. Toen de man het wapen doorlaadde, blokkeerde het en kon de varkenshouder wegrennen.
[youtube:body:https://youtu.be/DVfbaq6wC00]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.