Eindhovense computerwinkelketen Paradigit verwacht snelle doorstart V&D

6 januari 2016 om 13:33
nl
Computerwinkelketen Paradigit verwacht dat het failliete warenhuis V&D heel snel een doorstart maakt. Dat zegt groepsdirecteur Joop Rijsterborgh. Het Eindhovense bedrijf heeft onlangs vijf eigen computerwinkels geopend binnen de V&D's in Den Bosch, Tilburg, Breda, Haarlem en Rotterdam. Volgens Paradigit zijn deze V&D's allemaal grote goedlopende winkels die bij een doorstart waarschijnlijk allemaal open zullen blijven.
Profielfoto van Cartens Raoul
Geschreven door
Cartens Raoul

De gevolgen van het faillissement van V&D zijn voor Paradigit sowieso beperkt omdat de computerwinkels eigen kassa's en eigen producten hebben.
Geen discussieVolgens Rijsterborgh kan er ook dus geen discussie zijn over de vraag of deze spullen onder de failliete boedel van het warenhuis vallen. Dat doen ze niet.
Paradigit wil nog veel meer winkels binnen V&D's openen, maar die plannen zijn even in de ijskast gezet totdat er duidelijkheid is over de doorstart. In de V&D in Utrecht is de opening van de zesde Paradigit-winkel om die reden voorlopig uitgesteld.
DocdataHet Waalwijkse e-commerce-bedrijf Docdata krijgt nog zo'n anderhalf miljoen euro van V&D. Het bedrijf verzorgde alle zaken rondom de webshop van V&D.
Toch maakt directeur Jack Heijkans zich nog geen zorgen. "Wij hebben zelf ook nog veel spullen van V&D in onze distributiecentra". Donderdag is er nieuw overleg tussen Docdata en de curatoren van V&D.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.