Bijna aangereden hond op tijd gevangen door Dierenpolitie Eindhoven: ‘Kijkers applaudisseerden’

6 januari 2016 om 14:05
nl
Medewerkers van de Dierenpolitie in Eindhoven hebben dinsdag een loslopende hond van een waarschijnlijke dood gered. De viervoeter liep angstig en paniekerig over de weg in de omgeving van het Centraal Station en werd een paar keer bijna aangereden door verschillende auto’s.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De hond liet zich niet zo makkelijk vangen, schrijft de politie Eindhoven op Facebook. “Het was duidelijk dat hij erg angstig was. Als hij er weer vandoor zou gaan, dan bestond opnieuw de kans dat hij onder een auto zou lopen.??”
'Niks lekkerder dan koekjes'Ten aanzien van tientallen toeschouwers probeerden medewerkers van de dierenpolitie de bange hond te lokken. Dat deden ze met smakelijke hondenkoekjes. “En wat vindt een hond lekkerder dan koekjes? Juist, helemaal niks!??”
In eerste instantie wilde de viervoeter er niets van weten, maar door geduldig en kordaat optreden van een agent liet de hond zich toch vangen. Het optreden trok midden op het Stationsplein tientallen kijkers.
ApplausVolgens de politie hadden zij een applausje over voor het optreden van de collega's van de dierenpolitie. Zij hebben de hond meegenomen naar het asiel. Daar werd hij later op de dag herenigd met zijn baasje.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.