Ruim 5,7 miljoen tweets: Brabant meest besproken provincie op Twitter

6 januari 2016 om 15:22
De top-10 grootste topics in Brabant (Beeld: Buzzcapture)
De top-10 grootste topics in Brabant (Beeld: Buzzcapture)
Brabant is de provincie die het allermeest werd besproken in 2015. Tenminste, dat blijkt als er naar Twitter wordt gekeken. Uit een analyse van Buzzcapture, een bedrijf dat online kanalen monitort, blijkt dat zo’n 5,7 miljoen tweets op de een of andere manier iets met Brabant te maken hebben.
Profielfoto van Nagtzaam Pepijn
Geschreven door
Nagtzaam Pepijn

Voor de analyse keek Buzzcapture naar hoe vaak er een plaatsnaam, gemeente of provincienaam werd genoemd in een tweet. Dat ging in 2015 om 36 miljoen tweets. In zestien procent van deze tweet ging het over (een plek of gemeente in) Brabant. De minste tweets werden geplaatst over buurprovincie Zeeland, daarover werden slechts een half miljoen tweets verstuurd.
Waarover ging het dan in Brabant?De meeste tweets die over Brabant gingen werden verstuurd op 22 oktober 2015, blijkt uit de analyse van Buzzcapture. De toon van veel van die tweets was niet direct positief; op die dag werd de bijeenkomst over een asielzoekerscentrum in Steenbergen ruw verstoord door demonstranten die hun middelvinger opstaken en anti-asielzoekersleuzen schreeuwden.
Daarnaast werden er erg veel tweets verstuurd over de grote brand in Moerdijk bij Remondis Argentia op 12 mei 2015. Toen werden meerdere loodsen van het recyclingsbedrijf verwoest en moest de brandweer ruim drie uur blussen voor het vuur onder controle was.
Het kampioenschap van PSV op 11 april 2015 zorgde eveneens voor een storm aan tweets. Na zeven jaar vol frustraties en problemen was PSV toch weer de allerbeste van Nederland. Reden voor een hoop mensen om hun vreugde (of wellicht verdriet) te uiten.


Wachten op privacy instellingen...