Politieagent niet vervolgd voor schieten op man in Breda, celstraf voor verdachte

6 januari 2016 om 15:28
nl
De politieagent die in juli 2015 een man uit Breda in zijn been schoot, wordt niet vervolgd. Dat heeft het openbaar ministerie bekendgemaakt.
Profielfoto van van Kalmthout Jesse
Geschreven door
van Kalmthout Jesse

Het incident gebeurde op 13 juli toen agenten werden opgeroepen voor een melding van huiselijk geweld in een huis aan de Katerdonk. Die man die in het huis aanwezig was, reageerde agressief en bedreigde de vier aanwezige agenten met een mes. Hij liet zich ook niet in de boeien slaan na het gebruik van pepperspray, het gebruik van de wapenstok, een politiehond en het richten van dienstwapens op hem.
In zijn beenDe man wist het huis uit te vluchten. Na een korte achtervolging en diverse waarschuwingen schoot een van de agenten hem in zijn been. Volgens het OM mocht de man er ‘redelijkerwijs vanuit gaan dat zijn agressieve en onberekenbare gedrag kon leiden tot gevaar voor anderen’ en dat de politie hem zou tegenhouden.
De man moest zich woensdagochtend wegens huiselijk geweld en het bedreigen van agenten verantwoorden voor de politierechter. Hij werd veroordeeld tot 103 dagen cel, waarvan 30 dagen voorwaardelijk en verplichte behandeling. Ook werden de schadevergoedingen van de agenten toegewezen. Dat gaat in totaal om 1500 euro.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.