Zeer luxe bolides en zwaar vuurwerk in beslag genomen bij grote politiecontrole in Eindhoven

6 januari 2016 om 15:50
nl
Bij de grote verkeerscontrole in Eindhoven hebben de financiële rechercheurs van de politie vijf zeer luxe bolides in beslag genomen. Volgens de politie is het niet duidelijk met welke inkomsten de bestuurders de auto’s konden betalen. “Het team gaat dit verder onderzoeken”, laat ze weten op Facebook.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Bij de grote politiecontrole op de Michelangelolaan inde de Belastingdienst ruim 100.000 euro aan belastingschuld en werden er dertig auto's in beslag genomen. Het doel van de controle was om ‘onverklaarbaar en crimineel vermogen’ op te sporen.
Het geïnde bedrag kan nog verder oplopen, omdat er tijdens de controle ook drie naheffingen zijn opgelegd aan bestuurders die al langere tijd in Nederland wonen en in een auto met een buitenlands kenteken reden. Zij worden beschuldigd van het ontduiken van wegenbelasting.
Zwaar vuurwerkDaarnaast werden dinsdag negentien processen-verbaal uitgeschreven voor verkeersovertredingen. Eén bestuurder had zwaar illegaal vuurwerk in zijn auto dat direct in beslag is genomen.
Bij de controle waren meer dan vijftig medewerkers van politie, justitie, de douane, de Belastingdienst en de gemeente Eindhoven betrokken.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.