PvdA Steenbergen is boos over vuurwerkschade in dorpen

6 januari 2016 om 16:02
nl
De Partij van de Arbeid in Steenbergen is boos over de hoeveelheid schade die vandalen hebben aangericht in de nieuwjaarsnacht. Het is nog niet bekend voor hoeveel euro er aan schade is, maar in de verschillende dorpen is weer van alles vernield.
Profielfoto van Meeuwsen Marrie
Geschreven door
Meeuwsen Marrie

In Nieuw-Vossemeer werden negentien papierbakken, een lantaarnpaal en drie speeltoestellen beschadigd.
Opgeblazen bushokjeIn Steenbergen ging het om drie papierbakken en evenveel verkeersborden. In Dinteloord werd voor de tweede keer een bushokje opgeblazen. Volgens de PvdA lijken de vernielingen structurele vormen aan te nemen.
De partij wil dat mensen de namen van de vandalen doorgeven aan de politie als ze die kennen. De partij noemt dat geen klikken, maar verantwoordelijkheid nemen.
Ook wil de PvdA van de gemeente weten of er extra voorzorgmaatregelen zijn getroffen tijdens de nieuwjaarsnacht om vernielingen te voorkomen.
Etten-LeurIn Etten-Leur werd tijdens de laatste jaarwisseling voor 8400 euro schade aangericht. De gemeente nam maatregelen om schade te voorkomen. Dat kostte bijna 7000 euro. In totaal kostte de jaarwisseling ruim 15.000 euro. Dat is vijf mille minder dan tijdens de vorige jaarwisseling.
In Etten-Leur wisselt het sterk. Vijf jaar geleden was het nog 27.000 euro. Daarna betaalde de gemeente respectievelijk 14.000 en 16.00 euro. De  jaarwisseling 2014-2015 was weer een uitschieter met 20.000 euro.


App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.