Video

Fietslichtcontrole op 'gevaarlijkste punt van Brabant' in Handel

7 januari 2016 om 07:30
nl
Het is oppassen geblazen voor fietsers op de Pelgrimsweg in Handel. Op de gevaarlijkste weg van Brabant houdt Veilig Verkeer Nederland (VVN) een fietslichtcontrole. Verkeersboetes worden er niet uitgeschreven, maar fietsers zonder licht wordt wel een lesje geleerd.
Profielfoto van Yoeri Vugts
Geschreven door
Yoeri Vugts

De Pelgrimsweg in Handel werd in het Verkeersmeldpunt van Omroep Brabant onlangs verkozen tot gevaarlijkste verkeerspunt in Brabant. De 60-kilometerweg is smal en door de aanwezigheid van veel bomen, erg donker.  
Strepen op de weg Na de twijfelachtige eer te hebben binnengehaald ging de gemeente aan de slag met de Pelgrimsweg. Zo werden strepen op het asfalt gelegd om automobilisten te laten inzien dat inhalen er niet gemakkelijk kan. Het maakt de weg optisch nog smaller.
Ook VVN wilde de weg veiliger maakte en hield automobilisten met filmpjes en snelheidsmetingen een spiegel voor. De snelheid moest er omlaag. Maar ook fietsers hebben volgens VVN een taak om de weg veiliger te maken door hun fietsverlichting aan te zetten. Daar wordt donderdagochtend op gecontroleerd. VVN hoopt fietsers zonder licht met tips beter op weg te helpen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.