Slimme slipjes en andere start-ups: designer helpt technologie een handje - Omroep Brabant
Video

Slimme slipjes en andere start-ups: designer helpt technologie een handje

7 januari 2016 om 01:08
nl
Ze heet Carin. Een slipje, een chip en een app die samen vrouwen beschermen tegen ongewild urineverlies. De uitvinding is nieuw en ziet er ook nog eens aantrekkelijk uit. Een perfect voorbeeld van hoe design en techniek elkaar hebben gevonden. Zo moet het vaker gaan in Eindhoven, daarom zit er sindskort een designer op de High Tech Campus. Die moet de technologen laten zien welke mogelijkheden design allemaal biedt.
Profielfoto van van der Linden Sid
Geschreven door
van der Linden Sid

Technologie en design, Eindhoven heeft het allebei. Maar de sectoren werken nog niet echt goed samen. De High Tech Plaza heeft daarom sinds kort een 'creative resident', een designer die de twee disciplines dichter bij elkaar moet brengen.
Andere mensenMarijn van der Poll is de eerste designer die de uitdaging aangaat. "De klassieke techneut en de klassieke ontwerper zijn andere typen mensen. Dat maakt het juist zo gaaf. Dat als je elkaar ontmoet je niet jezelf in de spiegel ziet, maar andere manieren en denkwijzen ziet. Daar kun je iets mee."
De Carin van de start-up Lifesense doet precies wat Van der Poll probeert uit te bouwen in Eindhoven. De techniek helpt vrouwen, maar niet zoals bijvoorbeeld medicijnen dat doen. "De technologie helpt je met het probleem, maar het design laat je vrouwelijk voelen. Dat geeft je vertrouwen terug", onderstreept Eline van Uden van Lifesense het belang van design.
Van der Poll hoopt dat er de komende maanden meer van dit soort projecten ontstaan in het creatieve hart van de High Tech Campus: "Het blijkt in Eindhoven heel moeilijk om de twee bolwerken tech en design elkaar te laten ontmoeten. Een simpel project als dit had al tien jaar eerder gekund. Ik ben heel blij dat het nu eindelijk zover is."

App ons!

Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.