Van der Poel en Van der Haar topfavoriet, Corné van Kessel outsider bij NK Veldrijden

7 januari 2016 om 10:09
nl
In de schaduw van wereldkampioen Mathieu van der Poel en Europees kampioen Lars van der Haar rijdt Corné van Kessel zijn rondjes in het veldritpeloton. Toch slaagde de 24-jarige Brabander er dit seizoen één keer in om vóór de Nederlandse toppers tegelijk te eindigen, op het zware parcours in Spa. Zondag tijdens het Nederlands kampioenschap hoopt Van Kessel te stunten maar een plek op het podium is het realistische doel.
Profielfoto van Post Paul
Geschreven door
Post Paul

Van Kessel blikt tevreden terug op zijn resultaten in het tweede deel van het huidige seizoen. Op 2 januari boekte hij zelfs zijn eerste profzege, in Surhuisterveen. "We zijn bewust rustig begonnen aan het seizoen om in topvorm te zijn in de periode van de kampioenschappen'', verklaart hij zijn prestaties in december en januari.
Meer concurrentieMet twee podiumplaatsen in wereldbekerwedstrijden zag zijn erelijst er vorig seizoen indrukwekkender uit. Maar Van Kessel constateert dat het deelnemersveld sterker is geworden.
Zo moet hij jonge nieuwkomers zoals Mathieu van der Poel (21), Wout van Aert (22), Michael Vanthourenhout (23) en Laurens Sweeck (23) bijna steevast voor zich dulden. "Ik zit nu op hetzelfde niveau als vorig jaar. De top is simpelweg heel breed."
Van der Poel en Van der Haar favorietVoor de nationale titel zijn Mathieu van der Poel en Lars van der Haar de grootste gegadigden. Alleen als zij elkaar de tent uitvechten, gaan speculeren en niet voor elkaar willen rijden, ontstaan er kansen voor anderen, verwacht Van Kessel die nog twee jaar onder contract staat bij de Belgische ploeg Telenet-Fidea.
Het NK-parcours in Hellendoorn staat te boek als snel, maar na bestudering verwacht Van Kessel toch redelijk wat loopwerk door het zand. "Het gaat toch wel een zware wedstrijd zijn", voorspelt hij.
Top tien bij WKLars van der Haar wees titelverdediger Van der Poel woensdag aan als de topfavoriet. "Hij is beter dan ik en rijdt zo verdomd hard dat hij bijna niet is bij te houden", zei hij tegen De Telegraaf. Van Kessel denkt dat Van der Haar zich in een underdogrol probeert te manoeuvreren. "Hij kan gewoon mee."
In aanloop naar het wereldkampioenschap eind januari in Heusden-Zolder denkt de Nederlander die in België woont dat hij nog een paar procentjes kan groeien. Op het WK in België is een plek in de top tien het doel, kondigt hij aan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.