Video

Ondersteunende tak Zorghuisgroep Deurne failliet verklaard, curator en directeur liggen in de clinch

7 januari 2016 om 12:34
nl
De facilitaire tak van de Zorghuisgroep in Deurne is failliet verklaard. Dat heeft directeur Kitty Beelen bevestigd tegen Omroep Brabant. Het Zorghuis en Zorgdorp bieden onderdak aan volwassenen met een beperking. Voor de bewoners zijn er geen gevolgen. Het faillissement gaat over de ondersteunende tak van de zorggroep.
Profielfoto van Nagtzaam Pepijn
Geschreven door
Nagtzaam Pepijn

De Zorghuisgroep kwam begin vorig jaar in de problemen door de chaos rondom de uitbetaling van de persoonsgebonden budgetten (PGB). Directeur Beelen kreeg toen landelijke bekendheid door de uitkeringsinstantie SVB te beschuldigen van chaos en puinhoop.
Datzelfde verwijt krijgt Beelen nu van de curator van haar bedrijf. Curator Geurt te Biesebeek zegt tegen het Eindhovens Dagblad dat de inkomsten van de failliete BV ‘in geen enkele verhouding stonden tot de uitgaven’.
“Ik vind het verbazingwekkend en zorgwekkend dat dit in Nederland kan”, zegt hij tegen de krant. Bij de failliete tak werkten 32 mensen.
Beelen: ‘Situatie is anders’Directeur Beelen zegt dat ze zelf faillissement heeft aangevraagd voor de facilitaire tak van de zorghuisgroep. De problemen zijn ontstaan doordat een van de panden niet brandveilig bleek te zijn en er een conflict kwam met de eigenaar voer wie de aanpassingen moest betalen. De gemeente besloot het pand deels te sluiten vanwegen de onveilige situatie. hierdoor liep het zorghuis inkomsten mis.  
Volgens directeur Beelen zijn de problemen niet zo groot als de curator doet voorkomen, want de zorgtak van haar bedrijf maakt gewoon winst. “Maar die cijfers heeft de curator niet”, stelt Beelen.
De directeur is woedend dat de curator tegenover bewoners de indruk wekt dat de problemen zo groot zijn dat ze daar niet lang meer kunnen wonen. “Ze mogen mij tot op de grond toe afbranden maar niet over de rug van onze kwetsbare mensen.”
De curator verwacht voor een deel van het zorghuis een doorstart te kunnen bewerkstelligen. het is de vraag of daarin plaats is voor Kitty Beelen en haar compagnon.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.