'Huurverhoging wijkgebouwen van 500 naar 4000 euro en praten lijkt zinloos'

7 januari 2016 om 14:28
nl
De SP in de gemeenteraad van Uden maakt zich grote zorgen over de 'onbetaalbare' huurverhoging van wijkgebouwen. Deze en de volgende week overlegt een commissie van de gemeente hierover met betrokken verenigingen. Maar volgens de SP heeft dit geen zin als de tariefsverhogingen toch niet worden aangepast.
Profielfoto van Janssen Hans
Geschreven door
Janssen Hans

In de uitnodiging staat dat ondanks het overleg de huurverhoging 'vooralsnog doorgaat'. De SP wil dat B en W deze blokkade van tafel halen voor de eerste gesprekken op vrijdag.  
'Investeren in sociale samenhang'"Tarieven voor wijkgebouwen worden in een aantal gevallen verhoogd van 500 naar 4000 euro. Weliswaar over drie jaar, maar toch", zegt Spencer Zeegers van de SP.
"Ik vind juist dat de gemeente moet investeren in de sociale samenhang en de drempel voor dit soort accommodaties zo laag mogelijk moet houden. Ik weet dat er mensen zijn die eigenlijk geen zin hadden om het gesprek aan te gaan. Ik heb hen geadviseerd wel te gaan en de gemeente uit te leggen hoe belangrijk zij zijn voor de samenleving."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.