‘Ontvoering Gino en Rien in Breda gevolg van een ripdeal in hennephandel’

7 januari 2016 om 15:08
nl
De ontvoering van Gino Heeren (18) en Rien de Koning (42) in Breda is vermoedelijk het gevolg van een 'ripdeal'. Dat is een van de scenario’s die de politie momenteel onder de loep neemt.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

Dat zei politiechef Hans Vissers donderdagochtend bij de presentatie van de jaarcijfers van de politie-eenheid Zeeland-West-Brabant.
Dreiging en geweldTijdens de bijeenkomst beschreef hij de criminele wereld en de dreiging en het geweld uit het milieu zelf. Criminelen verraden elkaar niet alleen om een groter marktaandeel te krijgen, beroven elkaar ook voor het geld (ripdeal).
Gino Heeren en Rien de Koning werden eind december op klaarlichte dag onder dwang meegenomen bij autobedrijf René de Koning Auto's in Breda door vier mannen.
Openstaande schuldDe politie begon na de ontvoering een klopjacht op de daders. Daarbij werden invallen gedaan in Breda en Chaam. In een eerder stadium gingen al geruchten dat een openstaande schuld de reden van de ontvoering zou zijn.
De gijzelaars wisten in de nieuwjaarsnacht te ontsnappen uit een loods bij Ulicoten. Later bleek dat de ontvoerders 90.000 euro losgeld hadden geëist.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.