Video

Zesduizend pinguïns verzameld in één Tilburgs rijtjeshuis

7 januari 2016 om 20:33
nl
Pinguïns op sterk water, opgezette pinguïns, eieren van pinguïns, pinguïns van een paar meter hoog, piepkleine pinguïns en zelfs een skelet van een pinguïn. De Tilburgse zanger Benno van Vught heeft zich voor zijn carnavalskraker 'Ik zie pinguïns overal' laten inspireren door de verzameling pinguïns van zijn vriendin, die duizenden van die beesten in huis heeft.
Profielfoto van Bartol Rob
Geschreven door
Bartol Rob

Behalve exemplaren van pinguïns die beslist museaal zijn, telt de verzameling ook bizarre onderdelen, zoals de pinguïn vibrator en pinguïn condooms. Tussen die twee uitersten uit de verzameling, kom je in het huis de beesten overal tegen. In de badkamer, in het kleinste kamertje en natuurlijk in een speciale pinguïn-kamer
Lied over pinguïns In die kamer staan stellages van een paar meter hoog met daarop duizenden verzamelde pinguïns. Over die verzameling gaat ook het carnavalslied van Benno. "Ik zie pinguïns overal, het lijkt hier wel een dierentuin", is de hoofdmelodie die Benno staand zingt naast een enorme keizerspinguïn. Er is één overeenkomst: beiden hebben een dikke buik.  
De eerste reacties op zijn lied zijn goed. "Iedereen vindt het een leuk nummer, het blijft ook goed hangen. Iedereen kan het vlug meezingen, het is eigenlijk een hele simpele tekst. Ik zie pinguïns overal", aldus de zanger.
Ze zijn overalEen groot deel van de pinguïns zit nog in dozen. "Mijn vriendin is pas verhuisd, dus wat je nu ziet is nog lang niet alles." Benno gaat ons voor naar twee andere kamers in het huis. In die kamers staan de dozen hoog opgestapeld met daarin nog meer, veel meer pinguïns.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.