Video

Slaapzak onder de arm, klapstoel mee: 24 uur in de wachtrij liggen voor Priense Swaree in Roosendaal

8 januari 2016 om 10:15 • Aangepast 21 november 2020 om 13:34
nl
De binnenstad van Roosendaal lijkt vrijdag wel een camping. Honderden Tullepetaonen bivakkeren meer dan 24 uur in een parkeergarage om kaarten te bemachtigen voor hét carnavalsfeest van de stad: het Priense Swaree. Slaapzakken, kacheltjes en tuinstoelen, de fans in de rij proberen het zichzelf zo gemakkelijk mogelijk te maken.
Profielfoto van Triki Ferenc
Geschreven door
Triki Ferenc

De echte fans moeten er iets voor over hebben om bij het Roosendaalse carnavalsfeest vol dans, muziek en cabaret te zijn. Maar het gaat eigenlijk niet meer om het Swaree-liggen zelf. Het feest in de rij is al jaren een evenement op zich.
Elf over elfDe voorverkoop voor het Priense Swaree begint zaterdag om tien uur. Ruim 24 uur van te voren, stonden de liefhebbers al in de rij voor de deur van de parkeergarage. Om precies elf over elf 's vrijdagochtend werden de mensen in de rij genoteerd.
Een van de wachtende feestvierders is Alex. Om vrijdagochtend zes uur zat hij al in de rij. "Als je hier niet bij bent, ben je geen Tullepetaon", laat hij vanuit zijn tuinstoel weten.
TheatervoorstellingHet Swaree, de onofficiële opening van de weken voorafgaand aan het Tullepetaonse carnaval is zaterdag 23 januari. Met een theatervoorstelling wordt het startsein voor het carnavalsfeest gegeven.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.