Video

In 2016 gastvrij blijven en niet in paniek raken, zegt Commissaris van de Koning Wim van de Donk

7 januari 2016 om 22:13
nl
Commissaris van de Koning Wim van de Donk riep tijdens zijn nieuwjaarstoespraak op tot meer barmhartigheid en ingetogenheid. Hij doelde hiermee onder meer op de discussie rondom de vluchtelingencrisis. Niet het brutaal en het luidruchting vooropstellen van het eigen gelijk, maar meer nuance en bescheidenheid zijn volgens de commissaris belangrijke Brabantse waarden.
Profielfoto van Peeters Erik
Geschreven door
Peeters Erik

Van de Donk benadrukte tijdens de nieuwjaarsbijeenkomst van de provincie in Den Bosch dat 'de afdeling makkelijke oplossingen gesloten is'. Maar de crisis biedt ook kansen, zo zei hij.
"Gastvrijheid en meedoen in de samenleving. Brabant heeft het nodig. De arbeidsmarkt krimpt volgens berekeningen met 10.000 mensen per jaar. We kunnen best wat mensen gebruiken, laten we niet in paniek raken", aldus Van de Donk.
ZIE OOK: Van Guus Meeuwis tot Dries van Agt: bekend Brabant verzamelt zich op nieuwjaarsfeestje provincie
Eigen Brabantse muntNa afloop van de nieuwjaarsreceptie kregen alle ruim duizend bezoekers als presentje een 'brabo' mee naar huis. Een porseleinen munt in de kleuren van de Brabantse provincievlag.
"Wij geloven in de euro, maar mocht die het niet redden dan hebben we een eigen munt die staat voor onze opvatting over economie, duurzaam en innovatief. De beurskoersen zullen niet de maat zijn, maar het bruto regionaal geluk dat we met elkaar realiseren."
Wim van de Donk voegde er meteen aan toe dat niemand hoeft te vrezen voor een 'Braxit'. "We zijn ten slotte Engeland niet!"

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.