Video

'Kon geen nepwapen voor videoclip vinden': justitie wil Kempi vijftien maanden de cel in hebben

8 januari 2016 om 16:55 • Aangepast 21 november 2020 om 13:33
nl
Tegen rapper Kempi is vrijdagochtend vijftien maanden cel geëist voor het bezit van een automatisch vuurwapen en vijf gram cocaïne. Het vuurwapen dat in september bij Kempi thuis in Helmond werd gevonden, was bedoeld voor een videoclip. Dit verklaarde de rapper vrijdag voor de rechter. De rechter gaf aan niet te begrijpen waarom het een echt wapen moest zijn. Waarop Kempi zei 'geen nepwapen te kunnen vinden'.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra
Wachten op privacy instellingen...

Kempi stond vrijdag voor de rechter in den Bosch voor het in bezit hebben van een automatisch wapen en cocaïne. In september werd bij hem thuis een CZ Scorpion gevonden.
Het pistoolmitrailleur van Tsjechische makelij was verstopt in het plafond, zo bleek voor de rechtbank in Den Bosch. De rapper had ook 5,4 gram cocaïne in bezit. Dat was weliswaar voor eigen gebruik, maar het mag niet.
Muzikale ups en criminele downsHet is vrijdag zeker niet voor het eerst dat Kempi voor de rechter staat. Het leven van de ‘Gangsterrapper van de Lage Landen’ is een aaneenschakeling van muzikale ups en criminele downs.
ZIE OOK: Kempi weer voor rechter: het criminele track record van de 'Gangsterrapper van de Lage landen'

Wachten op privacy instellingen...

In de strafeis nam justitie vrijdag mee dat de rapper al meerdere keren is veroordeeld, ook voor wapenbezit. Justitie wil dat de rapper ook nog 97 dagen terugkeert naar de gevangenis.
Die dagen hangen hem boven het hoofd in verband met een eerdere veroordeling. Hij was onder de voorwaarde dat hij geen strafbaar feit zou plegen, vervroegd vrijgelaten.
De rechter doet over twee weken uitspraak.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.