'Doneren helpt': Ouders zieke Ana Elena uit Breda dolgelukkig met aansterkende dochter

8 januari 2016 om 12:42
nl
De ernstig zieke Ana Elena uit Breda knapt zienderogen op dankzij de stamceldonatie die de dreumes eind oktober kreeg. Volgens haar ouders slaat de donortransplantatie aan. Het was de laatste kans op genezing van leukemie voor het meisje.
Profielfoto van Huisman Marcel
Geschreven door
Huisman Marcel

"Dit is het begin," vertelt de dolgelukkige moeder Caroline Borges. "Uit testen blijkt dat ze inmiddels begonnen is met het aanmaken van donormerg. Over drie maanden moet haar volledige lichaam alleen nog bestaan uit donorcellen aanmaken."
Lange weg te gaanOok is aan het meisje zelf te zien dat ze langzaam beter wordt. "Het gaat met kleine stapjes, maar ze wordt steeds fitter." Toch is er nog een lange weg te gaan. "Ze heeft eigenlijk nieuw bloed, dus ook al haar vaccinaties moeten straks opnieuw worden gedaan. Maar we blijven positief."
Voorlopig moet Ana Elena aansterken en buiten haar familie zo min mogelijk contact hebben met de buitenwereld. Maar een ding is zeker, de hulp van een onbekende donor heeft de kansen van Ana Elena enorm vergroot.
Doneren helpt echt"En dat is wat dit verhaal zo positief maakt, er zijn een stuk meer mensen gaan doneren. En dat helpt. Het is mooi te zien dat dat dankzij Ana Elena's verhaal duidelijk wordt bij andere mensen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.