Video

Gers Pardoel: 'Bij mij geen wapens en drugs thuis, wel bloemen, hartjes, een vriendin en kinderen'

8 januari 2016 om 13:27
nl
Gers Pardoel is geschrokken van de straf die zijn collegarapper Kempi boven het hoofd hangt. De Helmonder moet mogelijk vijftien maanden de gevangenis in. "Kempi is in mijn ogen één van de beste rappers van ons land", zegt de rapper uit Kaatsheuvel over Kempi. Maar wat er met hem mis is gegaan, daarover kan en wil de Tilburgse rapper geen oordeel vellen. "Privé ken ik hem niet."
Profielfoto van Janssen Hans
Geschreven door
Janssen Hans

Gers Pardoel was op bezoek bij Omroep Brabant. Aanleiding voor het gesprek met Eefke Boelhouwers was 'Zonder Jou'. Gers' nieuwste single. Eefke stelde hem hierover vragen, maar natuurlijk sprak ze met hem ook over Kempi.
Geen drugs, wel bloemen en hartjesRappers komen wel vaker in aanraking met justitie. Moeten we ons zorgen gaan maken over Gers? In de verste verte niet, laat onze Brabantse raptrots weten.
"Bij mij geen wapens of drugs in huis. Wel veel bloemen, hartjes, kinderen, een lieve vriendin, Playstation en een tuin. Hoogstens wat vuurwerk. Hoewel, volgens mij heb ik dat allemaal met Oud en Nieuw afgeknald."
Terug naar de aanleiding van Gers' komst. Zijn nieuwste single, 'Zonder Jou' dus. De single is sinds eind november uit. De hoogste tijd dus om Gers uit te nodigen. Tussen de gesprekken met Eefke door bracht de Tilburger in onze studio zowel 'Zonder Jou' als 'Louise' ten gehore.  
Twee kinderenDe 34-jarige Pardoel staat vooral bekend als (succesvol) Nederlandstalige rapper. Hij haalde ook de media met de geboorte van zijn twee kinderen en vooral de namen die zijn zoon en dochter kregen: respectievelijk Goud en Rocci.
Het interview met Gers en uiteraard zijn optreden waren live te volgen. "Ik ben weliswaar een beetje verkouden, maar ik wil altijd muziek maken", zo laat de geboren Nijmegenaar geruststellend weten.  
Goud ooit in voetsporen van vader?"Zonder jou ben ik helemaal niets", zingt Gers in zijn nieuwste single over Selina, zijn vriendin. Ook hun kinderen komen voorbij en één van hen zal mogelijk ooit in zijn voetsporen treden. Eerder deze week mocht zoonlief kennismaken met de gloednieuwe studio, die vader heeft laten bouwen achter zijn huis.
"Goud vond het geweldig en al helemaal toen hij zijn eigen stem terughoorde. Maar of er bij hem ook al enige muzikaliteit in zit? Dat weet ik nog niet, al zou ik het wel leuk vinden als hij later ook wat in de muziek gaat doen", zo vertelt pa trots.
Rappen is en blijft zijn dingGers laat in het gesprek met Eefke ook weten dat rap nog steeds zijn ding is. Dat wil niet zeggen dat hij er op dit gebied helemaal is. Ook Gers heeft zo zijn momenten van twijfel.
"Het is helemaal niet slecht om onzeker te zijn. Dan weet je dat je nog meer je best moet doen en dat je moet blijven oefenen", aldus Gers, die overigens geen moeite heeft om een liedje 'gewoon', zonder rap dus, te zingen.
'Unieke albums'Zijn nieuwste single is in de maak, maar de Tilburger wil nog niet kwijt wat het karakter ervan wordt, hoe het gaat klinken. "De tekst is klaar. Mogelijk laat ik het liedje door iemand anders produceren", aldus Gers, die geen haast heeft met een nieuw album.
"Ik zou best elk jaar of om de twee jaar een nieuw album kunnen maken, maar ik vind wel dat ik achter elk nummer moet kunnen staan. Als ik mijn eerste twee albums terugluister, dan hoor ik unieke albums en dat zou de opvolger ook moeten zijn. Ik moet altijd tevreden zijn."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.