Scapino ook al failliet, schoenenwinkels blijven open en ruilen kan nog

8 januari 2016 om 15:23
nl
Ook schoenenketen Scapino met de hoofdvestiging in Den Bosch is failliet. De rechtbank in Maastricht heeft vrijdagmorgen het faillissement uitgesproken over deze keten van schoenenwinkels. De ongeveer 190 zaken blijven voorlopig open en artikelen kunnen worden geruild.
Profielfoto van Janssen Hans
Geschreven door
Janssen Hans

Eerder deze week was al uitstel van betaling aangevraagd voor het bedrijf. Scapino maakt deel uit van Macintosh, dat al enige tijd in financiële problemen verkeert en kort voor de jaarwisseling op de fles ging.
Eveneens bankroetDiverse andere dochters van dit concern die gevestigd zijn in Den Bosch, zijn eveneens bankroet gegaan. Door het faillissement van Scapino - waar ongeveer tweeduizend mensen werken - zijn nu het moederbedrijf en de dochteronderneming allemaal ten onder. Alleen voor het Belgische Brantano is nog geen aanvraag tot faillissement of surseance ingediend.
De ketens van Macintosh zijn kopje onder gegaan door een hoge schuldenlast en slechte marktomstandigheden. De curatoren hopen dat ze spoedig een doorstart voor elkaar krijgen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.