Omstreden predikers mogen naar Eindhoven komen, vrees van LPF weggehaald

8 januari 2016 om 15:52
nl
Twee omstreden predikers mogen zondag spreken tijdens bijeenkomsten in Eindhoven. Burgemeester en wethouders hebben dit bepaald.
Profielfoto van Janssen Hans
Geschreven door
Janssen Hans

Rudy Reker van de raadsfractie van de Lijst Pim Fortuyn (LPF) had vraagtekens gezet bij de komst van het tweetal. Volgens B en W is er geen reden voor zorgen over een verstoring van de openbare orde, veiligheid en maatschappelijke rust.
Informatie opgevraagd bij politieHet college heeft na de raadsvragen informatie opgevraagd bij de politie, het Openbaar Ministerie, de Immigratie- en Naturalisatie Dienst (IND) en de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding& Veiligheid.
Onlangs besloot burgemeester Rob van Gijzel nog de komst van zeven vermeende haatpredikers te dwarsbomen. Zij waren uitgenodigd om tijdens de kerstdagen te komen spreken op een islamitische conferentie. De organiserende Stichting Al Waqf stapte hierop naar de rechter, maar ook die wilde niet meewerken. Het optreden van (onder meer) dit zevental was eveneens door de LPF aan de grote klok gehangen. Voor komende zondag ging het om Mohammed Anas Noorani Siddiqui en Mohammed Imraan Karimaan.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.