Begeleid fietsen scholieren langs vluchtelingenopvang Kaatsheuvel stopt

8 januari 2016 om 18:00
nl
Het begeleid fietsen voor scholieren langs de vluchtelingenopvang in Kaatsheuvel stopt. De gemeente Loon op Zand had vrijwilligers geregeld die met kinderen mee zouden fietsen naar het speciaal onderwijs in Waalwijk.
Profielfoto van van de Laar Imke
Geschreven door
van de Laar Imke

Hun ouders waren bezorgd dat de kinderen, die vaak niet goed tegen prikkels kunnen, in de war zouden raken als er ineens veel mensen op de route zouden lopen. Woensdag en donderdag werden de leerlingen begeleid, maar er bleken slechts enkele kinderen mee te willen fietsen.
Vrijdag bleken de kinderen helemaal geen behoefte meer te hebben aan begeleiding. Daarom is het project meteen gestopt.  
GroepsappVeel scholieren wilden helemaal niet onder begeleiding van en naar school fietsen. Zij hadden zelfs een groepsapp aangemaakt om de begeleiders te ontduiken.
Zes kinderen zijn woensdag en donderdag wel met vrijwilligers mee naar school gefietst. Maar nu ook zij hebben aangegeven dat dat niet meer nodig is, heeft de gemeente besloten er helemaal mee te stoppen. De leerlingen zouden drie maanden lang begeleid worden, tot de vluchtelingen op 1 april uit vakantiepark Droomgaard in Kaatsheuvel weg zouden gaan.    

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.