Video

Wielrenner Marc Goos niet op podium bij teampresentatie: 'Ik hoorde het pas 5 minuten van tevoren'

8 januari 2016 om 19:33
nl
Wielrenner Marc Goos uit Dorst is verbaasd dat hij bij de teampresentatie van zijn wielerploeg Lotto-Jumbo niet op het podium stond. Hij was naar eigen zeggen wel uitgenodigd, maar bleek in de zaal plaats te moeten nemen. Volgens teambaas Richard Plugge was Goos daar wél van op de hoogte.
Profielfoto van Endedijk Bram
Geschreven door
Endedijk Bram

Al jaren sukkelt wielrenner Marc Goos met een hardnekkige heupblessure. Sinds 2014, toen Goos bij een val geblesseerd raakte, rijdt de renner uit Dorst geen wedstrijden meer. Hij staat nog wel onder contract bij Lotto-Jumbo.
TeampresentatieMet een kruk kwam Goos vrijdagmiddag naar de teampresentatie van Lotto-Jumbo. Naar eigen zeggen was hij ervan overtuigd dat hij gewoon gepresenteerd zou worden aan sponsors en pers. Maar het loopt anders: terwijl zijn collega's als Moreno Hofland en Steven Kruijswijk naar voren worden geroepen, zit Marc Goos in de zaal.
"Ik hoorde vijf minuten van tevoren dat ik het podium niet op mag. Ik vind dit opmerkelijk. Ik had er graag tussen gestaan, want ik werk keihard aan mijn herstel en voel me nog gewoon een wielrenner. Het is nu gewoon een beetje een rare situatie."
Medische stafVolgens teambaas Richard Plugge is Goos wél op de hoogte gesteld dat hij niet het podium op mocht tijdens de teampresentatie. "De medische staf is tot de conclusie gekomen dat Goos nu niet voor topsport in aanmerking komt", zegt Plugge. "Dus op dit moment maakt hij geen onderdeel uit van onze ploeg."
Volgens Plugge is Marc Goos van die laatste conclusie op de hoogte. "Ik denk dat wij goed gecommuniceerd hebben dat hij geen onderdeel is van de sportieve ploeg op dit moment. Dus ik zou niet weten wat wij beter hadden kunnen doen."
TerugkeerEn Marc Goos? Die blijft hopen én geloven in een rentree op het allerhoogste wielerniveau. "Met de heup gaat het steeds beter. Als deze blessure verdwijnt, denk ik dat ik straks, vergeleken met mijn oude niveau, misschien zelfs sterker kan terugkomen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.