Hofland krijgt eigen sprinttreintje bij Lotto-Jumbo, Kruijswijk naar Giro en Vuelta

8 januari 2016 om 18:15
nl
Sprinter Moreno Hofland uit Roosendaal moet het komende wielerseizoen de magere oogst van Lotto-Jumbo in 2015 doen vergeten. De enige Nederlandse wielerformatie met een WorldTour-licentie gaat zich meer richten op wedstrijden voor sprinters. Hofland krijgt daarbij zijn eigen treintje, die de sprint voor hem aantrekken.
Profielfoto van Milicevic Martin
Geschreven door
Milicevic Martin

Lotto-Jumbo zal niet met fijne herinneringen terugdenken aan vorig jaar. De ploeg behaalde slechts zes zeges. "Als ploeg hebben we teleurstellend gepresteerd. Ik heb zelf ook niet mijn allerbeste seizoen gehad", geeft Hofland eerlijk toe.
ZegesHet nieuwe wielerseizoen biedt kansen voor de Nederlandse wielerformatie. De rol van Hofland wordt belangrijker want hij moet met zijn sprintbenen de ploeg aan zeges helpen. "Afgelopen jaar reed ik meer in mijn eentje. De visie dat er nu een treintje moet komen is superleuk", aldus een blije Hofland.
Lotto-Jumbo heeft dus flink geïnvesteerd in de sprinttrein. "We hebben gezocht naar renners die een sprinttrein kunnen leiden om de sprinters in stelling te brengen. We hebben vorig jaar te veel laten liggen, dat gaan we beter doen'', aldus teambaas Richard Plugge.
Giro en Vuelta voor KruijswijkSteven Kruijswijk uit Nuenen rijdt net als vorig jaar weer de Giro. De Ronde van Frankrijk slaat hij over. Zo heeft hij voldoende tijd om zich te herstellen voor de Vuelta. "Ik heb er heel bewust voor gekozen om die twee grote rondes te combineren. Vorig jaar heb ik de Tour de France op een goed niveau gereden, maar was ik een stuk minder sterk dan ik in de Giro was. Dat vond ik jammer. De periode tussen die twee rondes in is net te kort. Ik wil graag op mijn best zijn als ik koers en het maximale eruit halen."
Kruijswijk lijkt dus van zijn fouten te hebben geleerd. "Als je in twee grote rondes wilt pieken, moet je voor de Giro en de Vuelta kiezen. Ik heb inmiddels bewezen dat ik grote rondes goed aankan en dit jaar wil ik er voor de eerste keer in mijn carrière ook twee in één jaar tot een goed resultaat brengen. Ik ga daarom ook in aanloop naar beide wedstrijden op hoogtestage. Dat neemt veel tijd in beslag en daarom kies ik dit seizoen voor een minder druk programma", aldus de renner uit Nuenen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.