'Tranen sprongen in zijn ogen', keeper Toon van Veen ontroerd na vrijspraak mishandeling arbiter

8 januari 2016 om 22:59
nl
De 47-jarige doelman Toon van Veen van voetbalvereniging Gestel is vrijdagochtend door de politierechter in Eindhoven vrijgesproken van het mishandelen van scheidsrechter Gerard Briene. Dat bevestigt clubvoorzitter Herman Brugmans. “De tranen sprongen in zijn ogen bij het horen van de uitspraak.”
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De keeper werd er maanden van verdacht dat hij tijdens de wedstrijd RKSV Nuenen - VV Gestel de scheidsrechter een kopstoot zou hebben gegeven. Hij zou het niet eens zijn geweest met zijn beslissingen in de tumultueuze wedstrijd.
Onzin, benadrukt voorzitter Brugmans. “Niemand is getuige geweest van die kopstoot, terwijl het sportpark bomvol was. Deze vrijspraak komt dan ook niet als een verrassing”, aldus Brugmans.
ZIE OOK: 'Hij ging helemaal door het lint', scheidsrechter RKSV Nuenen-VV Gestel krijgt kopstoot
Onderzoek KNVBDe KNVB deed na de aangifte van Briene onderzoek naar de uit de hand gelopen wedstrijd. Daaruit kwam naar voren dat er onvoldoende bewijs is dat Van Veen daadwerkelijk de kopstoot heeft uitgedeeld. De 47-jarige doelman werd wel acht wedstrijden geschorst vanwege grof taalgebruik en voor het aanraken van de scheidsrechter.
Staflid Harold van der Heijden werd ook bestraft voor zijn betrokkenheid bij de rumoerige wedstrijd. Hij mag zijn functie twee jaar niet meer uitoefenen omdat hij de arbiter had bedreigd. Van de straf zijn zes maanden voorwaardelijk.
'Nog nooit meegemaaktDe vrijspraak van Van Veen zal ongetwijfeld hard aankomen bij Gerard Briene. Hij vertelde daags aan Omroep Brabant over zijn verbijsterende ervaringen van de wedstrijd.
“Na mijn beslissing kwam de keeper scheldend naar mij toe. Ik gaf hem de rode kaart. Daarna ging hij helemaal door het lint en gaf me een kopstoot op mijn neus. Dit zijn dingen waar je niet op zit te wachten. Ik heb dit nog nooit meegemaakt”, vertelde hij toen.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.