‘Tegen afspraken in alleen opvang van mannelijke statushouders in Steenbergen’

9 januari 2016 om 15:49
nl
Initiatiefnemers van een voorgenomen demonstratie in Steenbergen zijn boos. Tegen de afspraken in zou de gemeente Steenbergen vrijwel alleen maar mannelijke vluchtelingen in de gemeente opvangen, terwijl was beloofd dat er vooral gezinnen zouden komen.
Profielfoto van Nelissen Saskia
Geschreven door
Nelissen Saskia

Na hevige protesten werd in november besloten dat in Steenbergen geen asielzoekerscentrum komt. Wel worden statushouders, vluchtelingen met een verblijfsstatus, in de gemeente gehuisvest.
Volgens de mensen achter de Facebookpagina Geen azc in Stb werd de inwoners van Steenbergen beloofd dat dat vooral gezinnen zouden zijn. Maar volgens de actiegroep is daar geen sprake van. “Het zijn bijna alleen maar mannen. We zien een enkele keer een vrouw lopen.”
Referendum en protestDe tegenstanders willen een referendum over de opvang van asielzoekers in Steenbergen. “Voordat de gemeenteraad een referendum bespreekt, moesten er 500 handtekeningen verzameld worden. Wij hadden er na een week al duizend. Dat kostte geen enkele moeite.”
Op 28 januari bespreekt de gemeenteraad het aangevraagde referendum. De Facebookpagina roept inwoners van Steenbergen op om die avond opnieuw de straat op te gaan. “Het is belangrijk is dat iedereen weer komt om te laten zien dat wij niet slapen”, zegt een van de initiatiefnemers. “We zijn hier nog lang niet klaar mee.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.