Lusi Buschgens weeft, naait, haakt en breit als de Nieuwe Vincent

9 januari 2016 om 17:08
nl
De 12-jarige Lusi Buschgens uit Tilburg is de winnaar van de wedstrijd De Nieuwe Vincent 2015. Ze werd door het publiek gekozen. Lucas Zoontjes van 13, ook uit Tilburg, en Tim Leenders (12) uit Udenhout wonnen de tweede en derde prijs. 
Profielfoto van Nelissen Saskia
Geschreven door
Nelissen Saskia

Het werk van Lusi werd gekozen uit 32 meesterwerken van talenten tussen de 9 en 14 jaar. De kunststukken waren de afgelopen maand te bewonderen in de Tuingalerij van het Noordbrabants Museum in Den Bosch. Bezoekers mochten daar stemmen op hun favoriet.
Les van professionalsPublieksfavoriet Lusi experimenteerde met jute en wol en maakte gebruik van verschillende technieken zoals weven, naaien, haken, breien en vilten. Haar werk, dat ‘4 zachte jaargetijden’ heet, symboliseert een boom die ieder seizoen van kleur verandert. De jonge kunstenares wint met haar werk een geldbedrag en een materiaalpakket. Daarmee kan ze haar talent verder ontwikkelen.
Alle tekentalenten die meededen aan de wedstrijd kregen het afgelopen jaar les van professionals in Vincents tekenlokaal in Tilburg. In die ruimte kreeg Vincent van Gogh tekenles in de korte tijd dat hij in de stad woonde. Van Gogh was toen ongeveer even oud als de nieuwe Vincentjes in spe: 13 jaar.  

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.