Volleybalsters missen eerste kans op plaatsing voor Olympische Spelen

9 januari 2016 om 22:10
nl
De Nederlandse volleybalsters hebben zaterdag in de finale van het olympisch kwalificatietoernooi naast een ticket naar Rio de Janeiro gegrepen. De ploeg van bondscoach Giovanni Guidetti, met onder andere Yvon Beliën uit Budel in de gelederen, moest in Ankara in vier sets buigen voor Rusland: 21-25 25-22 19-25 20-25.
Profielfoto van Elzendoorn Bart
Geschreven door
Elzendoorn Bart

Net als begin oktober in de EK-finale in Rotterdam waren de lange Russinnen te sterk voor Oranje, dat eind mei een herkansing krijgt op het laatste olympische kwalificatietoernooi in Japan.
Tweede kansOp dat minder sterk bezette evenement krijgen de volleybalsters een tweede kans om zich voor het eerst sinds 1996 te plaatsen voor de Spelen.
Vier jaar geleden strandde de olympische missie van Oranje tegen Rusland, opvallend genoeg ook in Ankara. De nederlaag op het OKT tegen de Russinnen betekende toen het einde van de weg naar Londen.
De volleybalsters wilden zaterdag dolgraag revanche nemen, ook voor de EK-finale die kansloos in drie sets verloren ging.
VeerkrachtDe ploeg van Guidetti toonde veerkracht door na verlies van de eerste set de tweede wel binnen te halen. Daarna had Oranje echter geen antwoord op de harde klappen van Tatiana Kosjeleva, de uitblinkster bij de Russinnen.
Zij leidde de veelvoudig olympisch en wereldkampioen naar Rio de Janeiro. Voor Oranje rest een herkansing in mei in Japan.
Gevoelige nederlaagDe volleybalsters waren het OKT in Ankara maandag begonnen met een gevoelige nederlaag tegen Duitsland (2-3), maar herstelden zich vervolgens met overwinningen op Turkije en Kroatië.
In de halve finale toonde Oranje zich ook te sterk voor Italië, waardoor de vrouwen van Guidetti zichzelf twee kansen op Rio bezorgden. De eerste werd zaterdag gemist.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.