Video

Oud-wethouder Ton Linssen 'op zijn vroegst in maart' terug in Bergse gemeenteraad

10 januari 2016 om 20:56
nl
De terugkeer van Ton Linssen in de gemeentepolitiek van Bergen op Zoom kan binnen twee maanden een feit zijn. De oud-wethouder laat via een persverklaring weten 'op zijn vroegst in maart' fractievoorzitter te kunnen zijn van Lijst Linssen, zijn eigen partij.
Profielfoto van van der Linden Sid
Geschreven door
van der Linden Sid

Hij neemt de zetel van Martine Suijkerbuijk over. Zij is het huidige raadslid en fractievoorzitter van Lijst Linssen. Suijkerbuijk blijft lid van de fractie als burgerlid.
ZIE OOK: ‘We herkennen ons niet meer in het beleid'
Het college in Bergen op Zoom zegde begin september na spoedoverleg het vertrouwen op in Linssen. Daarop stapte hij met zijn partij Lijst Linssen per direct uit de coalitie. De partij kon zich niet meer vinden in de inhoudelijke koers die gevaren wordt door de partijen GBWP, VVD en D66.
Het ontslag van Linssen weerhoudt hem niet van een terugkeer naar de Bergse politiek. “Het werk is verre van klaar. Het wantrouwen en de achterdocht richting de politiek is groot. En dat begrijp ik maar al te goed. Ik wil van mensen zelf horen hoe zij na deze hele poppenkast aankijken tegen de politiek en het besturen van de stad en wat er beter moet.”
ZIE OOK: 'Ik ben op een onbehoorlijke en onbeschofte manier buiten gewerkt'
De terugkeer in maart staat niet in steen gebeiteld, mogelijk heeft Linssen tot april de tijd nodig om zijn comeback voor te bereiden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.