Versluis als koploper tweede week Dakar Rally in: 'Ik moet niet overmoedig worden'

11 januari 2016 om 00:46
Peter Versluis
Peter Versluis
Peter Versluis gaat de tweede week van de Dakar Rally in als verrassende leider in het vrachtwagenklassement. En de MAN-coureur uit Werkendam weet al hoe hij die positie gaat verdedigen: "Ik ga op 100% rijden, niet op 110%."
Profielfoto van Job van der Zon
Geschreven door
Job van der Zon

Versluis werd zondag tijdens de rustdag wakker in een comfortabele hotelkamer. En meteen realiseerde hij zich dat hij en zijn teamgenoot Hans Stacey een beste eerste week achter de rug hadden. "Een paar keer één en twee, met twee Brabanders. Dat is wel heel erg gaaf."
Aarzelende podiumambitieDe vorig jaar absente Versluis had er niet op gerekend dat hij als leider de tweede week in zou gaan. Aarzelend sprak hij vooraf een podiumambitie uit. "Dat vond ik al gewaagd. Maar het paste wel bij het proces, de ontwikkeling van het team en de problemen die we hebben getackeld."
Nu weet Versluis dat het ook de hoogste trede van het podium kan gaan worden. Al staat de concurrentie nog in de buurt. "Ik moet niet overmoedig worden, het gat is maar een paar minuten. Je hebt gauw het idee dat je moet verdedigen, maar ik heb niks te verdedigen. Wat ik wel in mijn hoofd heb staan is dat ik iedere dag een minuut mag verliezen. Ik moet wel aanvallend rijden. Die 110% ga ik niet rijden, maar wel 100%."
VoorsprongVersluis heeft ruim vijf minuten voorsprong op provinciegenoot Gerard de Rooy en ook de Russen van Kamaz, die ongetwijfd weer als kamikazepiloten op jacht gaan naar de overwinning, zijn in aantocht. Versluis dronk op de rustdag nog een kop koffie bij de concurrentie en proefde veel respect voor de manier waarop hij met zijn team opereert.
"Ik had ook nog wat ringen voor de banden nodig van Kamaz, we hebben dezelfde wielen", lacht de Werkendammer. "Die dingen zijn maar een euro, maar ik heb ze wel nodig. Gaven ze gewoon, sportief hoor. Zelfs in de rally met mij aan de leiding. Als ik ze niet heb, is het klaar."
Met dank aan de rivaal gaat Versluis zorgeloos de tweede week in. Hij wijst naar zijn arm, daar mag wel wat kippenvel op gaan komen. "In mijn dromen stond ik al vijf keer op het podium, maar ik realiseer me dat ik daar nog lang niet ben."

App ons!
Heb je een foutje gezien of een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.

Wachten op privacy instellingen...