Video

Angelo Schuurmans uit Oss zamelt warme kleding in voor vluchtelingen in Griekenland

11 januari 2016 om 09:36
nl
Op sommige Griekse eilanden komen nog steeds duizenden vluchtelingen aan. De meesten hebben niet meer bij zich dan de kleren die ze dragen. In sommige delen van Midden-Europa is het momenteel koud en ook in Griekenland is het winter. De behoefte aan winterkleding is groot. Angelo Schuurmans uit Oss zamelt winterkleding in en brengt die naar Griekenland.
Profielfoto van Verschuren Corné
Geschreven door
Verschuren Corné

“Ik ben vorige maand op de Griekse eilanden geweest en heb geholpen de mensen verder te reizen. Ik zag daar veel mensen doorreizen zonder warme kleding. We hebben geprobeerd om zoveel mogelijk mensen te voorzien van kleding. Maar dat lukt niet altijd."
En dus tijd voor actie. "Toen ik weer thuis was heb ik met een aantal vrienden besloten om kleding te gaan inzamelen en die kleding met een vrachtwagen naar de grens met Macedonië te brengen”, vertelt Schuurmans.  
Dassen, jassen en schoenenEr zijn verschillende inzamelpunten voor de kleding in. Schuurmans: “In Utrecht, Rijswijk, Strijen en Oss kunnen mensen tot 1 februari dassen, warme jassen en schoenen bij de inzamelpunten afgeven. Een transportbedrijf uit Dordrecht sponsort de vrachtwagen en brengt op 8 februari liefst 32 pallets kleding naar Macedonië.”
Er is ook een Facebook-pagina in het leven geroepen voor de kledinginzamelactie. “Daarop staat informatie over de inzamelpunten. Er komen er steeds meer bij.”

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.