Na negen jaar cel ontkent Geoffrey J. nog steeds dat hij 9-jarig Bredaas meisje verkrachtte

11 januari 2016 om 16:25 • Aangepast 21 november 2020 om 13:31
nl
Geoffrey J. alias de 'Woenselse steentjesgooier' ontkent nog steeds dat hij in 2006 een negenjarig Bredaas meisje heeft verkracht. Dat bleek maandagmiddag in de rechtbank in Breda. De zedendeliquent zit aan het eind van zijn celstraf en wil vervroegde vrijlating. Begin november 2015 werd een uitspraak over dat verzoek uitgesteld, omdat J. zelf niet kwam opdagen tijdens de zitting. Op verzoek van het slachtoffer, de inmiddels 18-jarige Marijke, zat Geoffrey J. maandagmiddag wel in de rechtbank.
Profielfoto van Strater RonaldProfielfoto van Marjanka Oerlemans
Geschreven door
Strater Ronald & Marjanka Oerlemans

Geoffrey J. kreeg twaalf jaar cel voor de verkrachting in 2006. Het OM wil niet dat hij nu al vrijkomt, maar nog minimaal twee jaar vast blijft. J. wilde tot nu toe niet meewerken aan persoonlijkheidsonderzoeken en dat vinden het Openbaar Ministerie en de reclassering voorwaarde voor vrijlating. J. weigert nog steeds mee te werken.

Het slachtoffer, Marijke, wiens naam om privacyredenen is gefingeerd, wilde graag een confrontatie met de dader. Voor Marijke was de uitspraak van de rechter in november 2015 dan ook een overwinning.
'Ik wil niet in shock raken'"Ik ben bang dat als hij vrijkomt en hij loopt over straat en ik niet weet hoe hij eruit ziet, dat ik dan bij veel mannen die ook maar iets van hem weg hebben of mij verkeerd aanraken, dat ik dan denk dat hij het is", zei Marijke na de beslissing van de rechter in november. "Vandaar dat ik hem wil zien, zodat ik niet in shock raak."
De rechter vroeg maandag aan Geoffrey J. of hij gedwongen was om te komen opdagen. "Valt wel mee", zei hij. J. maakte maandag een ontspannen indruk. Het slachtoffer en haar ouders zaten er minder ontspannen bij.

Wachten op privacy instellingen...

J. staat ook wel bekend als de 'Woenselse steentjesgooier' omdat hij in de jaren negentig in Eindhoven jonge meisjes naar buiten lokte door steentjes tegen hun raam te gooien.
Vervroegde vrijlating?Over twee weken doet de rechter uitspraak over de eventuele vervroegde vrijlating van Geoffrey J.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.