Eftelingfans moeten nog anderhalf jaar wachten op Symbolica, duurste attractie ooit

11 januari 2016 om 16:34 • Aangepast 21 november 2020 om 13:31
nl
De Efteling krijgt er volgend jaar zomer weer een nieuwe attractie bij. Het gaat om een overdekte attractie voor de hele familie die de naam ‘Symbolica: Paleis der Fantasie’ krijgt. Er waren al langer geruchten over de komst van de grootste en duurste attractie ooit van het park. Maar maandag heeft het park de komst van ‘Symbolica’ officieel bekendgemaakt.
Profielfoto van Kagie Sandra
Geschreven door
Kagie Sandra

De nieuwe publiekstrekker behelst een rit met een voertuig genaamd 'Fantasievaarder'. Hierbij treedt de mascotte van het park ‘Pardoes de Tovernar’ op als gastheer.
ZIE OOK: Efteling geheimzinnig over opening allerduurste attractie
Symbolica is net als Droomvlucht, Fata Morgana en Carnaval Festival een zogenoemde darkride. In de attractie staat volgens het park de wisselwerking tussen werkelijkheid, droom en fantasie centraal.
65-jarige jubileumBezoekers kunnen kiezen uit drie verschillende routes en komen volgens de Efteling langs 'de magische, verborgen kamers van het Paleis der Fantasie'. De nieuwe attractie maakt deel uit van het 65-jarig jubileum van het park. Symbolica komt middenin de Efteling te staan.

Wachten op privacy instellingen...

Met de bouw is zo'n 35 miljoen euro gemoeid. Symbolica is volgens voorzitter van de raad van bestuur, Fons Jurgens, de grootste en duurste attractie ooit van het park.
GeheimzinningLange tijd deed de Efteling geheimzinnig over de komst van de nieuwe attractie die steevast Hartenhof werd genoemd. De Efteling is volgens een woordvoerder maandag begonnen met de voorbereidende werkzaamheden. Wanneer de eerste schop daadwerkelijk de grond in gaat, is volgens haar niet precies te zeggen. "Binnen enkele maanden", geeft ze aan.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.