Wie schoot Rudi Schouten dood? Hoofdverdachte Pearl S. van Satudarah wil praten met de politie

11 januari 2016 om 14:15
nl
Wat heeft zich nu precies afgespeeld voorafgaand de brute moord op de veroordeelde crimineel Rudi Schouten? Op die prangende vraag hoopt het onderzoeksteam binnenkort antwoord te krijgen. Hoofdverdachte Pearl S. wil voor het eerst een verklaring afleggen bij de politie. Dat heeft zijn advocaat Karin Blonk maandag bekendgemaakt tijdens de regiezitting in de rechtbank in Breda. Naar alle waarschijnlijkheid is de inhoudelijke behandeling op 20 juni. Dat betekent dat er begin juli een vonnis in deze zaak volgt.
Profielfoto van Sebastiaan Quekel, Pepijn Nagtzaam
Geschreven door
Sebastiaan Quekel, Pepijn Nagtzaam

Het politieverhoor met S. vindt plaats in het bijzijn van advocaat Blonk. De rechtbank in Breda ging akkoord met deze onderzoekswens. Het strafdossier van de moord is zo goed als afgerond.
ZIE OOK: Defensiemedewerker verdacht van betrokkenheid moord Rudi Schouten (28), verdachte lid van Satudarah
Wie schoot Rudi neer?Volgens de officier van justitie moeten er voor de afronding van het dossier nog enkele getuigen en medeverdachten gehoord worden. Daarnaast moet er nog technisch onderzoek verricht worden op de schotresten die op de handen van Pearl S. werden aangetroffen. Deze worden door forensische onderzoekers in Maastricht vergeleken met de resten op de gevonden hulzen in de Cypresstraat.
Voor advocaat Blonk is het nog altijd onduidelijk wie het fatale schot op Schouten heeft gelost. “Ik wil graag de andere verdachten horen om meer duidelijkheid te krijgen over wat er precies is gebeurd op de parkeerplaats.”
Schouten zou zijn doodgeschoten vanwege een slepende ruzie met zijn schoonzus. De Bredanaar zou haar banden hebben lek gestoken en haar vervolgens met de dood hebben bedreigd. Ook zou hij vertrouwelijke informatie hebben over een Satudarah-lid. Blonk wil de medeverdachten horen om meer inzicht te krijgen in de betrokkenheid van haar cliënt.[Tweet:body:https://twitter.com/SebastiaanQ/status/686463948711968772]
Kaken stijf op elkaarHet is voor het eerst dat S. wil praten over de uit de hand gelopen ruzie op de parkeerplaats van het winkelcentrum aan de Cypresstraat in Breda. De andere verdachten van de moord houden vooralsnog de kaken stijf op elkaar.
Rudi Schouten werd op vrijdag 3 april op klaarlichte dag belaagd met een bijl en een priem. In oktober 2015 werden vier mannen, uit Breda en Etten-Leur aangehouden. Zij werden verdacht van betrokkenheid bij de moord. Alle vier de mannen zijn lid van motorclub Satudarah. Hoofdverdachte Pearl S., een man van 35 jaar, zit nog steeds vast.[Tweet:body:https://twitter.com/SebastiaanQ/status/686465422980464640]
ZIE OOK: 'Rudi Schouten vermoord omdat hij te veel wist over Satudarah-lid'
Schouten had strafbladSchouten had diverse veroordelingen op zijn naam staan. Zo zat hij zelf een celstraf uit voor poging tot moord, omdat hij in Breda op een huis had geschoten van iemand met wie hij ruzie had.
Daarvoor zat hij vast omdat hij in de binnenstad met een slok op was ingereden op voetgangers en politiemensen.[YouTube:body:https://youtu.be/ogF6VfbFmsA][YouTube:https://youtu.be/GJFjG61_lL4]

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.