15 jaar geëist voor doodschieten Albert Holzken op woonwagenkamp Sint-Oedenrode

11 januari 2016 om 17:47 • Aangepast 21 november 2020 om 13:30
nl
Tegen de man die op een woonwagenkamp in Sint-Oedenrode Albert Holzken zou hebben doodgeschoten, is maandagmiddag vijftien jaar cel geëist. Zelf zegt hij dat hij en zijn gezin ernstig bedreigd werden door het slachtoffer. Justitie gelooft daar niets van en verdenkt de man van moord met voorbedachten rade.
Profielfoto van Vossen Tonnie
Geschreven door
Vossen Tonnie

Op de dag van de dodelijke schietpartij was de zoon van de verdachte jarig. Er gaan verschillende verhalen over wat er gebeurd is. In de ene versie wordt gezegd dat het slachtoffer de familie van de dader bedreigd zou hebben. Die zou geschoten hebben om zijn familie te beschermen toen hij Holzken zag aankomen.
Maar er is ook het verhaal van aanwezigen op het verjaardagsfeest die in de media hebben gezegd dat de dader het slachtoffer achterna is gelopen toen die net in zijn auto was gestapt om weer te vertrekken. Holzken is in die versie in koele bloede doodgeschoten.

Wachten op privacy instellingen...


Verdachte: We werden bedreigdVolgens de 42-jarige verdachte werden hij en zijn familie al maanden bedreigd door Holzken. Die laatste zou hebben gezegd dat de verdachte en zijn familie zouden moeten vertrekken van het woonwagenkamp. Daarnaast zou de 42-jarige nog geld schuldig zijn aan Holzken.

Wachten op privacy instellingen...

Albert Holzken riep tijdens het verjaardagsfeest de verdachte bij zich. Die moest het geld dat hij Holzken verschuldigd was betalen. De verdachte zegt dat hij bedreigd werd. Justitie gelooft niet dat de verdachte bedreigd werd. Holzken vertrok, maar de verdachte wist dat hij terug zou komen.

Wachten op privacy instellingen...

Daarop groef de 42-jarige verdachte zijn wapen op achter zijn wagen. Het was een erfstuk van zijn vader. “Albert is geen man van loze woorden. Ik wist dat hij zou terugkomen om te schieten”, zegt hij in de rechtbank. Met een doorgeladen wapen gaat hij naar de poort en loopt hij naar de auto van Holzken.

Wachten op privacy instellingen...

Volgens de broer van het slachtoffer had de verdachte al ruim tien jaar een schuld uitstaan. "Mijn broer en ik waren geen engeltjes. Maar het doet zeer dat hij is doodgeschoten. Waarom moest hij op zo'n beestachtige manier worden afgemaakt?", vraagt hij in zijn emotionele getuigenverklaring.

Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.