BZB wordt Band Zonder Bus na ongeluk op de snelweg: 'Nog nooit zoiets meegemaakt'

11 januari 2016 om 19:26
nl
Het ene moment waren de leden van Band Zonder Banaan nog aan het nagenieten van een ‘te gek’ optreden in De Klomp in Zeeland, het andere moment was er een botsing en vloog de bus van de band van de snelweg een greppel in. Het ongeluk gebeurde op de A58 tussen Breda en Tilburg. De bandleden kwamen erg goed weg, op een aantal kneuzingen en blauwe plekken na.
Profielfoto van Nagtzaam Pepijn
Geschreven door
Nagtzaam Pepijn

Zaterdagochtend reed de band naar huis onder genot van het nummer 'Ace of Spades' van Motörhead, schrijven ze op de Facebookpagina van BZB. Toen volgde die botsing met de vrachtwagen.
“Het mag een wonder heten dat we het er gezien de situatie redelijk heelhuids van af hebben gebracht.” Er wordt nog gegrapt dat Lemmy, de onlangs overleden zanger van Motörhead, waarschijnlijk ‘als een engel’ heeft gewaakt over de bandleden.
'Het had veel erger kunnen aflopen'Basgitarist Willem van de Spijker en gitarist Erik Jans moesten ter observatie naar het ziekenhuis met de ambulance. Jans dacht dat hij zijn neus had gebroken, maar uiteindelijk bleek dat hij alleen zijn schouder verwond had.
"Daarnaast zijn er ook nog wat gekneusde ribben", zegt BZB-manager Rien Somers, die flink geschrokken is. "Het had veel erger kunnen aflopen. Als ik die bus zo zie, snap ik echt niet dat ze er zo goed vanaf zijn gekomen."
"In 23 jaar hebben we veel meegemaakt, maar dit nog nooit", zegt Somers. "Het grote geluk was dat er geen vangrail was, maar dat de bus door kon rollen naar een greppel. Die bus is total loss, het was echt een forse klap. We zijn al op zoek naar een nieuwe."
Band is erg dankbaar“Ongelofelijk, wat hebben wij een geluk gehad”, schrijft de band. Ze bedanken de hulpdiensten en de chauffeur van de vrachtwagen. Ook hij kwam met de schrik vrij en belde onmiddellijk 112. Daarnaast heeft de band nog een goed woord over voor ‘Bakker Wouter’, die toevallig passeerde.
‘Bakker Wouter’ meldt zich onder de Facebookpost. Het gaat om de in Tilburg wonende Wouter Sol, die stelt dat de bandleden veel geluk hebben gehad. Hij heeft gezorgd dat de bandleden die niet naar het ziekenhuis moesten werden thuis gebracht.
“Gelukkig kunnen jullie volgende week Tilburg op zijn kop zetten in 013. Graag gedaan en veel sterkte met het herstel van de lichte verwondingen.”
Bandmanager Somers denkt dat de show in 013 gewoon gespeeld kan worden. Aanstaande donderdag staat de band op Eurosonic Noorderslag. "Als het even kan willen we daar wel gewoon spelen. Erik heeft ooit met een brancard opgetreden, dus hopelijk lukt dat wel."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.