Video

Schoolkinderen bouwen zelf 3D-printer en printen plastic poppjes

11 januari 2016 om 15:01
nl
Het was niet eenvoudig, maar het is gelukt. De leerlingen van groep 6/7 van basisschool De Paersacker in Best hebben zelf een 3D printer gebouwd. Het groene kastje kan niet alleen papier printen, maar ook voorwerpen namaken. De kinderen vinden het 'cool'.
Profielfoto van van Hoof Rene
Geschreven door
van Hoof Rene

De school doet mee met het project 3Dkanjers dat wetenschap en techniek wil stimuleren bij kinderen. Juffrouw Laura is trots dat het haar leerlingen gelukt is.
SamenwerkenDe printerplaat in de groene kast moet eerst opwarmen. Dan begint die geluid te maken en begint te printen. Leerling Stan vind het prachtig. Met de bouw van de 3D-printer heeft hij leren samenwerken. Hij zou er thuis ook wel een willen hebben. "Dan zou ik er een chocoladekasteel mee printen."
De printer maakt plastic poppetjes na: Laagje voor laagje gaat die het plastic poppetje printen, zegt leerling Iris, die enthousiast mee heeft gewerkt aan de printer.
AardrijkskundeJuffrouw Laura zegt dat de 3D-printer zeker ook in de lessen gebruikt gaat worden. Zo kan bij aardrijkskunde een landkaart van Nederland geprint worden waar de hoogteverschillen op te zien zijn. "Ze leren ook met de computer te ontwerpen. Dat past wel bij deze tijd."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.