Video

Verkracht als meisje van 9, als vrouw van 18 oog in oog met dader die blijft ontkennen

11 januari 2016 om 20:52
nl
Als negenjarig meisje werd Marijke uit Breda in haar eigen huis verkracht, terwijl haar ouders lagen te slapen. Negen jaar later stond ze maandag als jonge vrouw voor het eerst oog in oog met de dader. Geoffrey J. moest voor de rechtbank verschijnen, omdat de rechter een beslissing moet nemen over zijn eventuele vervroegde vrijlating. J. zei ook maandagmiddag onschuldig te zijn. "Die man is in mijn ogen ziek. Ik denk dat hij echt in zijn onschuld gelooft."
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

J. staat ook wel bekend als de 'Woenselse steentjesgooier' omdat hij in de jaren negentig in Eindhoven jonge meisjes naar buiten lokte door steentjes tegen hun raam te gooien. Geoffrey J. kreeg twaalf jaar cel voor de verkrachting in 2006 in Breda. Het OM wil niet dat hij nu al vrijkomt, maar nog minimaal twee jaar vast blijft.
Voor Marijke was de aanloop naar de zitting ontzettend spannend. Ze had J. nog nooit gezien, maar nu moest hij wel naar de rechtbank komen, omdat zijn verzoek anders niet behandeld zou worden. "Ik heb me de afgelopen week heel erg veel zorgen gemaakt. Alle mogelijke scenario's heb ik in mijn hoofd afgespeeld. Ik was bang dat ik zou instorten en de zaal uit zou moeten om tot rust te komen."
'Mijn vader zat met gebalde vuisten naast me'Dat laatste gebeurde gelukkig niet. De spanning vloeide weg toen Marijke in de zaal plaatsnam. "Ik was rustig toen hij binnenkwam. Ik heb even goed naar zijn gezicht gekeken en vanaf toen ging het wel."
Marijke was meer bezorgd om haar vader die nog altijd woedend is op Geoffrey J. "Ik zag mijn vader met gebalde vuisten en aan de blik in zijn ogen zag ik dat hij echt kwaad was. Ik pakte zijn hand om hem rustig te houden."
J. leek volgens Marijke totaal niet op de man die ze eerder op politiefoto's had gezien. "Hij lijkt een hele normale man die nooit iets fout heeft gedaan."
Over twee weken beslist de rechter over de eventuele vervroegde vrijlating van Geoffrey J.
De naam 'Marijke' is om privacyredenen een gefingeerde naam.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.