Familieruzie over herbegraven moeder: zoon verliest rechtszaak van zijn vader

11 januari 2016 om 18:56
nl
Een man uit Den Bosch mag zijn overleden vrouw laten opgraven op begraafplaats Orthen en laten herbegraven op een natuurbegraafplaats. Dat heeft de rechtbank in Den Bosch maandagmiddag bepaald. De zoon was het niet eens met het plan van zijn vader en startte een bezwaarprocedure. De gemeente Den Bosch boog zich over die procedure en gaf de vader gelijk.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

De vrouw overleed in 1989 en werd begraven op begraafplaats Orthen in Den Bosch. Omdat de man na zijn dood begraven wil worden op een natuurbegraafplaats, vroeg hij aan burgemeester Ton Rombouts om een vergunning om zijn vrouw alvast naar die plek te brengen.
Daarvoor kreeg hij begin april toestemming. De zoon van het echtpaar verzette zich tegen de herbegrafenis, onder meer omdat het opgraven en herbegraven op een natuurbegraafplaats in zou gaan tegen de wensen van zijn moeder.
Opnieuw naar rechterDe voorzieningenrechter oordeelde in juni dat de vrouw voorlopig niet mocht worden opgegraven in afwachting van de bezwaarprocedure. De gemeente stelde de vader in het gelijk en verklaarde het bezwaar ongegrond. Daarop stapte de zoon opnieuw naar de rechter.
Ook die oordeelde dat de vader in zijn recht stond. Volgens de rechtbank is er voldoende bewijs dat de vrouw samen met haar man begraven wilde worden.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.