Video

Gedumpte vaten hebben waarschijnlijk chemicaliën gelekt in Gilze

11 januari 2016 om 22:38 • Aangepast 21 november 2020 om 13:29
nl
In een bos aan de Valkenberg in Gilze zijn maandagmiddag meer dan twintig vaten gevonden. Dat bevestigt de politie. Een aantal vaten was omgevallen en lekten. Daardoor zijn er waarschijnlijk chemicaliën in de grond gelopen. De vaten zijn inmiddels opgeruimd door een specialistisch bedrijf. Dinsdag wordt een deel van de vervuilde grond afgegraven.
Profielfoto van Quekel Sebastiaan
Geschreven door
Quekel Sebastiaan

Zeer waarschijnlijk zitten de vaten vol met grondstoffen afkomstig van een drugslaboratorium. De politie doet onderzoek naar de gedumpte vaten. Een milieubedrijf is in de arm genomen om de precieze inhoud van de vaten te onderzoeken en om vast te stellen welke stoffen in de grond terecht zijn gekomen.
Bolle vatenMedewerkers van dat bedrijf onderzoeken in speciale pakken de vaten. Een aantal vaten stond bol. Dit komt door de chemische reactie in de vaten. Bij het openen van één vat ontsnapte een gifwolkje. De vervuilde vaten worden in nieuwe vaten gezet.
De vaten werden gevonden op een oprijlaan van een aantal huizen. Voor de bewoners moest een andere route worden gevonden om hun huizen te bereiken. Die was normaal afgesloten met een slagboom.
Niemand opgepaktDe brandweer heeft metingen gedaan om uit te zoeken om welke stof het gaat. Medewerkers van de gemeente Gilze en Rijen zijn verantwoordelijk voor het opruimen van de vaten.
Een gedeelte van de Valkenberg is afgesloten voor verder onderzoek. Er is vooralsnog niemand aangehouden voor de drugsdumping. Inmiddels is de boswachter van het bosperceel op de hoogte gebracht.

Wachten op privacy instellingen...
Wachten op privacy instellingen...

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.