De Rooy komt als glorieuze winnaar uit eerste duinenrit Dakar Rally

12 januari 2016 om 07:51
nl
Eindelijk is de Dakar Rally echt begonnen, was de gedachte bij de vrachtwagencoureurs na de achtste etappe. Gerard de Rooy uit Son werd de grote winnaar, de trucker sloeg een dubbelslag met de etappe en het klassement. "Dit was een serieus proefje."
Profielfoto van Post Paul
Geschreven door
Post Paul

Vooraf dacht De Rooy nog dat dit niet echt een etappe voor hem zou worden. "Dit was echt een dag voor Kamaz", zegt de klassementsleider na afloop van de rit naar het onherbergzame Belen. "Dus ben ik tevreden, echt super. Mardeev van Kamaz moest de rest ophouden, maar die kon ik snel voorbij. Toen ging ik op zoek naar Nikolaev. Die had peper in zijn reet, dus dat moest ik ook maar krijgen."
'Het ging echt hard'De Rooy beaamt dat hij alle zeilen bij moest zetten om de etappe binnen te slepen. Bij binnenkomst had de auto direct een flinke beurt nodig. "Het ging echt hard, zelden heb ik zo hard moeten rijden van begin tot eind. Maar echt leuk dat ik dan Kamaz wel een paar minuten kan geven."
Baaldag VersluisVerloor hij de afgelopen jaren juist terrein op de Russen tijdens dit soort etappes, nu leerde De Rooy Kamaz een lesje. En passant nam hij ook de leiding over van provinciegenoot Peter Versluis, die een rampdag kende.Versluis werd naar eigen zeggen flink opgehouden door zijn concurrent van de Russische stal Kamaz. Daarnaast had Versluis ook nog te kampen met een lekke band. En tot overmaat van ramp ging de start van het tweede gedeelte van de proef ook nog de mist in nadat er iemand anders op het starttijdstip van Versluis vertrok. Tegen het vallen van de nacht in Argentinie kreeg de coureur van MAN wel tijd terug van de organisatie, waardoor Versluis nu tweede staat in het algemeen klassement.
Nog niks beslistEen voorschot op de eindzege durft De Rooy het nog niet te noemen."Kijk, Kamaz wordt zenuwachtig, nu wordt de druk opgevoerd. Ik moet goed gaan doorrijden, de verschillen willen nog niet veel zeggen."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.