Peter Versluis baalt na rampendag: 'Mardeev heeft wat uit te leggen'

12 januari 2016 om 07:58
nl
"Een rampendag." Peter Versluis was duidelijk, nadat hij in de achtste etappe de leidende positie in het algemeen klassement had moeten afstaan aan Gerard de Rooy. De trucker uit Werkendam had mechanische malheur, maar zijn woede richtte zich vooral op de Rus Arat Mardeev van Kamaz. "Die heeft wat uit te leggen."
Profielfoto van Post Paul
Geschreven door
Post Paul

Versluis werd naar eigen zeggen flink opgehouden door zijn concurrent van de Russische stal Kamaz. "Ik heb elf keer op de sentinel (waarschuwingssysteem dat een rijder alarmeert zodra deze ingehaald gaat worden, red.) gedrukt, ten teken dat ik er voorbij wilde. Maar hij wilde niet wijken. Ik ben dus naar de organisatie gestapt."
Lekke band en andere narigheidDaarnaast had Versluis ook nog te kampen met een lekke band. En tot overmaat van ramp ging de start van het tweede gedeelte van de proef ook nog de mist in toen er iemand anders op het starttijdstip van Versluis vertrok. "Ik zei: wat is dit? Toen zei die gozer dat ik maar moest gaan, hing ik daar weer in het stof. Van de ene narigheid in de andere, uiteindelijk verlies ik negentien minuten."
Tegen het vallen van de nacht in Argentinie kreeg de coureur van MAN wel tijd terug van de organisatie, waardoor Versluis nu tweede staat in het algemeen klassement.
Stacey staat niet te juichenZijn teamgenoot Hans Stacey uit Best staat vierde. Stacey kampte voor de tweede etappe op rij met problemen. Nu stond zijn achterband niet op de juiste spanning en had hij een remprobleem. "Erg vervelend als het niet lukt, ik sta niet te juichen", zei Stacey met gevoel voor understatement.
Zo werd het een ellendige dag voor beide coureurs in de MAN. "Maar morgen kan het weer mijn dag zijn", besluit Versluis, die in de zware negende etappe door de duinen weer hoopt in te lopen op de nieuwe klassementsleider De Rooy.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.