Video

Van kinderfiets tot olympisch goud, de Marianne Vos-rotonde komt eraan

12 januari 2016 om 08:50
nl
In een bouwloods in Den Bosch is kunstenaar Pim Wever uit Vught hard aan het werk om zijn hommage aan Marianne te voltooien. Binnen een maand wordt het grootse kunstwerk geplaatst op de rotonde in Meeuwen.
Profielfoto van Post Paul
Geschreven door
Post Paul

Het kunstwerk begint bij een kleine kinderfiets en eindigt bij de olympische ringen. En dat is natuurlijk een verwijzing naar de Olympische Spelen van 2012, waar Vos, destijds inwoonster van Meeuwen,  in Londen goud pakte bij de wegwedstrijd. Wever over die symboliek. "De kinderfiets die misschien wel de basis is voor de grote successen van Marianne Vos. Zo wil ik laten zien dat je heel ver kunt komen, als je je hart volgt."
In de schuur van Vos wezen rommelenMarianne Vos hoefde niet voor het kunstwerk te poseren, maar de kunstenaar is wel op bezoek geweest bij de familie Vos. "Ik ben bij haar ouders geweest en ben daar in de schuur wezen rommelen. Daar trof ik haar eerste, plastic driewielertje. Maar ook haar eerste racefiets én de professionele racefiets die ze nu heeft. Uiteindelijk kwam het tot het gebruik van alle fietsen die Marianne Vos hebben gebracht tot wie ze nu is."
De agenda van Marianne VosHet kunstwerk, bestaande uit 170 segmenten, wordt nu in elkaar gezet in Den Bosch. Daarbij maakt Wever gebruik van edelsmid Jeroen van Rijn uit Veen. Als het klaar is, moet het met een diepligger naar Meeuwen verplaatst worden. "Als het weer het toelaat, zal het eind van deze maand geplaatst worden. De officiële onthulling volgt later. Daarvoor houden we dan uiteraard ook rekening met de agenda van Marianne Vos."

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.