Video

Helmondse man aangehouden voor gewelddadige dood van bejaarde Mien Graveland

12 januari 2016 om 14:47 • Aangepast 21 november 2020 om 13:29
nl
Een 28-jarige man uit Helmond is dinsdagochtend aangehouden voor de gewelddadige dood van zijn hoogbejaarde stadsgenote Mien Graveland. De politie sluit meer aanhoudingen op korte termijn niet uit, omdat er meerdere daders bij de overval betrokken waren. De politie wil niets zeggen over de exacte rol van de man in deze zaak. Hij werd rond acht uur 's ochtends opgepakt.
Profielfoto van Vorstermans Ron
Geschreven door
Vorstermans Ron

De 86-jarige weduwe werd vrijdag 29 augustus 2014 tussen halfelf ‘s ochtends en halftwee ’s middags in haar woning aan de Bestevaer overvallen door onbekende mannen. Die deden zich vermoedelijk voor als medewerkers van energiebedrijf Oxxio.
Mien Graveland raakte bij de overval zwaargewond. Ze werd opgenomen in het ziekenhuis en overleed daar diezelfde avond. De dodelijke overval had en heeft veel impact op de nabestaanden en de inwoners van de wijk waarin de hoogbejaarde vrouw woonde.

Wachten op privacy instellingen...

Gouden tipBureau Brabant en Opsporing Verzocht besteedden begin vorig jaar en afgelopen najaar ook al aandacht aan de zaak. Dat leverde toen tientallen tips op. Politie en justitie hebben 12.500 euro uitgeloofd voor de gouden tip. Tot nu toe zat die er niet bij.

Wachten op privacy instellingen...

Politie en justitie denken dat er nog altijd mensen zijn die weten wie er achter de overval zaten, maar ook dat die zich nog niet bij het onderzoeksteam hebben gemeld. Hen wordt met klem verzocht contact op te nemen met de politie.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.