DNA-match: gevonden menselijke resten in sloot zijn van Danny de Deugd (26) uit Etten-Leur

12 januari 2016 om 19:28
nl
De menselijke resten die in december 2015 in en rondom een sloot aan de Zevenbergseweg in Etten-Leur werden aangetroffen, zijn geïdentificeerd. Het gaat om de destijds 26-jarige Danny de Deugd uit Etten-Leur.
Profielfoto van Pennings Mathijs
Geschreven door
Pennings Mathijs

De Deugd was een bekende van de politie. Hij zou zich onder meer schuldig hebben gemaakt aan vermogensdelicten, drugs- en wapenbezit. Volgens een woordvoerder sprak de politie hem op 18 mei 2015 voor het laatst. Hij zat in juni vorig jaar nog vast in de Penitentiaire Inrichting de Dordtse Poorten in Dordrecht.
Niemand gaf hem als vermist opDe doodsoorzaak is nog niet vastgesteld. "We houden op dit moment alle scenario's open", zo zegt een woordvoerder. Het onderzoek is nog gaande. Dinsdagavond wordt in het programma Opsporing Verzocht een getuigenoproep gedaan.
De politie vraagt dan wie Danny na zijn vrijlating uit de Dordtse Poorten op 19 juni 2015 nog gezien heeft. Want wat er met Danny na die datum is gebeurd, blijft vooralsnog een mysterie. "Hij keerde niet terug naar zijn adres in Etten-Leur", zo zegt politiewoordvoerder Willem van Hooijdonk. Niemand gaf hem als vermist op.
Zaterdagmiddag 12 december 2015 zag een wandelaar een menselijke schedel langs een sloot liggen. Agenten stelden ‘de schedel‘ veilig. De sloot was toen net gemaaid en gebaggerd. Verder onderzoek leverde destijds niets op. Een paar dagen later op 16 december ging de politie terug voor een groot onderzoek. Toen troffen onderzoekers nog meer menselijke resten aan.
DNA-matchLange tijd was onduidelijk aan wie de gevonden lichaamsdelen toebehoren. DNA-onderzoek van het Nederlands Forensisch Instituut geeft daar nu duidelijkheid over. Doordat Danny de Deugd een bekende was van politie en justitie, zat zijn DNA in de database en kon het vergeleken worden.
Het NFI kon geen exacte duidelijkheid geven over wanneer Danny om het leven is gekomen. Dat moet dus ergens tussen 19 juni en 12 december 2015 zijn gebeurd. Na de vondst op 12 december was meteen duidelijk dat de menselijke resten er nog niet heel lang lagen. Maar hoe lang precies is nog niet bekend. Daarom vraagt de politie dinsdagavond in Opsporing Verzocht of mensen in de buurt van de vindplaats iets verdachts hebben gezien.
Nabestaanden ingelichtNabestaanden zijn door de recherche geïnformeerd dat de aangetroffen menselijke resten van hun familielid zijn.

App ons!

Heb je een foutje gezien of heb je een opmerking over dit artikel? Neem dan contact met ons op.